Pane můj
Anotace: Báseň psaná v roce 1970
Pane můj, já o volnosti sním
a touha silnější je řetězu
v hodině noční hlídám bdím
pro klid spánku tvého neselžu.
Já přítel pes poznám vůni polí
a marně vytím touhu zaháním
řetěz pane můj, tak bolí
vyslyš přání v teskném volání.
Věř pane, zůstanu ti věrný
i hlídat budu domov tvůj,
luka a lesy bod pro mne černý
uvolni prosim pouta -pane můj !
Přátelstvím lidskou lásku vrátím
víc pane nemusím já mít,
přivázán hrdost všechnu ztratím,
bude mít cenu pane žít?
Přečteno 335x
Tipy 18
Poslední tipující: CRASH, hašlerka, Bíša, Psavec, Gudula, mamina, CULIKATÁ, Skalsky Pavel, labuť, WhiteSkull, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)