Věznice mého jména
Věznice mého jména
Mezi ostnatými dráty
Které upletl jsem si ze svých myšlenek
Plížím se pryč
V minovém poli
Kde při neopatrném kroku explodují moje city
Opatrně procházím
V temné kobce
Kterou postavil jsem kolem lidí
Tiše vzlykám
Jsem vězeň
Jsem sobě dozorcem
Vždy se chytím při pokusu o útěk
Když čekám na výkon trestu
Porotou čítající dvanáct mých já odsoudil jsem se k smrti
A čas běží k úsvitu
Který bude i mým soumrakem
Kopu si tunel na svobodu
A jiní kopou mi hrob
Zítra se setmí navždy
Položí mě na lože a píchnou mi můj strach
Aby mě otrávil
A já v hrozných bolestech zaslouženě zemřel
Dřepím ve své cele
Bez jediné myšlenky v hlavě
Houpu se tam a zpět
Neuteču, už není čas
Dobře jsem se uvěznil
A dobře se ohlídal
Dobře se i popravím
Komentáře (0)