MOTÝL -variace
Anotace: myšlenkou tohoto počinu je temperovat báseň tak,aby některá z její variací vyhovovala jinému spektru čtenářů a získat tak nepoměrně širší čtenářskou obec.Například variace první vůbec nic neřekne naší mládeži,za to druhé budou ti bystřejší i rozumět!
MOTÝL
Všimni si motýla,
když křídly zamává,
za jedinou květinou,
jako když běžec
zakmitá nohama
a je pryč každou vteřinou.
Všimni si motýla,
když sosák zarazí
květině do klína,
to každou ženskou
vzrušením zamrazí
a toužebně vzpomíná!
Všimni si motýla,
jak květině v klínu
si nektaru nasaje,
to každej chlap
pak utře si slinu
do rukávu okraje!!
MOTÝL II.
Všimni si motýla,
když zamává křídlama
a za kytkou vystřelí,
jako když běžec
zaplácá nohama
a už je v prdeli!
Všimni si motýla,
když kytku zalehne,
kterou si vybere,
žádná se neschová,
každá mu podlehne,
jo,ten se s tím nesere!
Všimni si motýla,
jak celej den,
machrovsky nasává,
to chlapů všech
je odvěký sen,
co často se nestává!!
Přečteno 313x
Tipy 13
Poslední tipující: jitka.svobodova, Psavec, 6thSun, Květka Š., labuť, pamp_elka, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (2)
Komentujících (2)