Nač a proč
Anotace: někdy se to tak semele...
Nač je člověku něha
když druhý po ní netouží?
Když snažíš se až běda
když nemáš, co si zasloužíš...
K čemu je člověku touha
když druhému se nestýská?
Kam zatoulala se souhra
proč hvězda tvá se neblýská?
Proč snažit se, proč milovat
když druhému je všechno jedno
proč o přízeň máš bojovat
a ptát se, co se nepovedlo?
Proč slýchat stále „nech mě žít“
když dáváš vše, co můžeš dát
a dětství nosíš coby štít
který už nelze odepsat
Nač starat se, nač těšit se
když se ten druhý netěší
nač potom z prohry léčit se
když cítíš se být přítěží
K čemu je touha naslouchat
když nikdo k tobě nemluví
když nedá to co má ti dát
když smutek cítíš – oněmí
Našel sám sebe, v hlavě má klid
- žel, klid je i tam kde má být cit
Vše je mu jedno, tudíž i ty
- i tvoje smíšené neznámé pocity
Proč jsi si myslela, že jsi dokonalá
když se teď cítíš tak obrovsky malá?
Citlivá, naivní – možná až moc
propláčeš potají celičkou noc
Proč máš se stydět, že chybí ti cit?
A bát se naplno své prosby vyjádřit?
Staráš se, pečuješ, a nechceš víc
než cítit jistotu, jistotu bez hranic
Než pár vět o lásce, než trochu jeřabin
než slyšet „chybíš mi“ když nejsi právě s ním
Přečteno 290x
Tipy 3
Poslední tipující: Javavia, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)