Trnka

Trnka

Anotace: jméno tvé.

Sbírka: Osobnosti

Proč říkají ti všichni Trnka
a při pohybech jako srnka
mě otázka vždy napadá.
Já nejsem co byl za mlada.

A plácneš-li mě po ruce
mě dostaví se, poluce.
Ne, poluce to vlastně není
jen cítím chvíli slabé chvění
snad nervozitou ovládán
pak sklíčenosti propadám.

A s otázkou tou známou jen
se krátí zase další den.
Pak šlapohyb tě nese v dáli
k slunci co jen slabě pálí.
Snad k trnkovému keři as
já uvidím tě příště zas?

Snad zrodila ses pod keřem
než kočí práskne otěžem
ta vzpomínka tu zůstane
a ráno další nastane.

A se dnem dalším, novým
tu otázku si neodpovím.
Snad příště s větší odvahou
mi řekneš lehce s rozvahou
to co chtěl bych přece znát.
Proč říkají ti všichni Trnka?
Autor Paulín, 10.03.2010
Přečteno 283x
Tipy 11
Poslední tipující: mkinka, Psavec, hašlerka, Mbonita, Javavia, CULIKATÁ, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Trnka..první kvete
zařídil jsi to tak
světe..
tak opatrně s květy
těmi
při velké síle padají
k zemi...

10.03.2010 20:50:00 | Mbonita

Snad nechtěj její jméno znát
Však teplo dlaní zkus ovládat

10.03.2010 18:55:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí