Přízrak smrti
Anotace: Na hodině dramaťáku.
Půlnoční krajinou prochází přízrak,
temné vidění, špatný to znak.
Divoška tajemná slzy tu roní,
v daleké krajině smrt soumrak honí.
Ticho tu jak v hrobě, náhle hluk,
jakoby srdeční komoře tvořil se suk.
Krev jí pomalu, těžce teče
a čas smrti náhle se vleče.
Poslední údery srdce starého,
umírá potichu bez jména svého.
Umírá potichu, bez jména, bez smíchu.
Smrt se k ní chomítá...
srdce se zazmítá...
Udělí jí milost?
Přečteno 358x
Tipy 2
Poslední tipující: Házté
Komentáře (1)
Komentujících (1)