Na rozloučenou /červen 1794/
Anotace: ...ze sbírky OSUDY ...o lásce snad ...
Život není probuzení
narození skon usínání.
Život není dech
život je čin
vymanění se z matčiny konejšivé náruče.
Život je zvuk polnice
zvoucí do boje
s vlastní obrazotvorností.
Přetrhej prudkou ranou do srdce
okovy své mysli.
V každém slově
které se ti jen mihne v hlavě
hledej a nacházej
sílu ženoucí tě ke svobodě.
Zvuk řetězů, má drahá
je tím posledním co uslyším
než gilotina
utne život můj krátkým svištěním.
To poslední co ještě u sebe mám
pramen vlasů
tobě posílám.
Přečteno 421x
Tipy 32
Poslední tipující: Sima, isisleo, whiolet, Churry, Zefi, ilona, Žqáry, divoska_jaja, Lucie Teru, dream in emptiness, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)