krutý zákrut mezi sloupy
ukřižovaná realita v čase
zámožní nahněvaní králové
královny nalíčených tváří
***
krutý zápas chameleonů
ukřižovaná cesta spasením
novorozený bůh ženskosti
třetí princezna od věčnosti
***
uctívaní nacističtí vrahové
s kříži překřížených smrtek
volání o pomoc smrt jedince
nárůst mrtvol úbytek duší
***
Svatý Marek proslovuje davu
ostatní apoštolové zapisují
slova zhmotnělá a plynoucí
křečovité zraky upřené k ústům
***
Složité konstrukční věty
překlenují propasti slov
drží větný balanc