PANE MŮJ . . .
.
Vypovědět své
Navlékat na nit
rozkutálené myšlenky
a tma tam na konci
a tma tam uvnitř
jen na počátku neznámá
tajůplná
tichá
Obroučka prstenu
namísto jha
Marně čekám na Tvoji píseň
zjitřené touhy odhazuji na chodník
pro jiné chodce
A sám pro sebe šeptám modlitbu
- Pane můj, dej ať mě nezábne srdce -
- Pane můj, slituj se . . .
Snad bude vyslyšena
a já povstanu z mrtvých
Jako ten zmučený Ježíš
jehož kříž zdobí hrdla i prsa a snad i prsteník
onoho muže
jenž je zástupcem Boha zde
a nikde jinde . . .
. . . naštěstí . . .
.
Přečteno 352x
Tipy 10
Poslední tipující: Rikitan, Nút, Judita, ilona, labuť
Komentáře (2)
Komentujících (2)