propuštěn...
vyšel za bránu ústavu
v druhořadém saku
a plandajících nohavicích
co už dávno vyšly
z módních stylů...
došel ke stánku
kde tenkrát obsluhovala
prodavačka polotovarů
v popelavém plášti
bez tvarů…
nadechl se pro objednávku
ale pak se něco stalo
ona mu položila ruku na čelo
a pronesla větu
která nepřipouštěla oponenturu…
dovolíte pane
provedu vám malou úpravu...
z vybledlého saka
koženého výrazu jeho tváře
vyprášila zatuchliny
hořkých vzpomínek
zacelila jizvy od ragusérů
a pak se ta obchodnice
změnila na voodoo ženu
s černýma očima
prozrazující náchylnost
k prudké hořlavosti…
vytrhla jehlici
z drdolu havraních vlasů
zapíchla mi ji do srdce
pohodila kšticí
až zvířené vzdušné proudy
zasáhly naplno
zplihlou plachetnici
na moři monotóních dnů
a rozepla knoflíky
aby odhalila
vnadné křivky svého těla
v minisukni
s tak dlouhýma nohama
že by to odpálilo mozek i slunci…
na přiložení
do hladovějících kamen
mi ještě dala políbení
a já se potácím opojen
jejím sálajícím smíchem...
světe div se
byl jsem zahrabán
pod ledovým jařmem
ale už zase
díky fluidu živočišnosti
vzácnou shodou okolností
prožívám zmrtvýchvstání
v milostném objetí
se vznětlivým jarem…
Přečteno 354x
Tipy 67
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, zvířenka, isisleo, Impresse, floreciente, střelkyně1, Veselý Drak, šuměnka, páááááááá, Jiparo, ...
Komentáře (17)
Komentujících (17)