Jarní úklid
Anotace: otevřete šuplíky :-)
Jsme truhly malované
jsme dřevo lakované, letokruhy lemované,
jsme skříňky tajemné, zamčené,
mnohdy v rohu stát určené,
jsme mléčným sklem zdobené, vůněmi dálek protkané,
jsme do kovu vsazené, stářím odřené,hedvábím plněné.
Jsme užitečné a užívané, tiché i zvonivé,
ale i pavučinami objímané, zapomenuté a prázdné.
Do zásuvek duší nahlížejme opatrně.
Komentáře (0)