Metamorfóza lásek... /některých/
Anotace: ... jsme živočišný druh, který to umí... (odkoukáno, odposloucháno, odečteno, obyčejnými slovy napsáno)
Proč
lásku zrozenou
ze vzájemných pohledů
jiskřivých úsměvů
a srdcí v arytmii
přesvědčovanou
o nekonečnosti bytí
uvnitř našich srdcí
po čase bez výčitek
a studu prodáváme
Roztříštěnou
na maličké kousky
ji utrácíme
za pohodlí sobeckosti
co druhým srdce svírá
pocity klamné důležitosti
jež mnohdy neuspokojí
za mlčenlivé ticho
nevyslyšených slov
která v nitru dusí
za mlhavou představu
slepé spokojenosti
Pomalu nám protéká
mezi semknutými prsty
pramínek horských bystřin
vsakovaný vyprahlou zemí
jemný písek
který vítr snadno rozfouká
a my stále nespokojenější
hledáme viníka
... v sobě?
Málokdy... !
A tak lásku
pomalu měníme
za třpytivá pozlátka
relativních hodnot
vlastního pošramoceného ega
a nedochází nám
to opravdu podstatné
.
.
naši lásku
převtělujeme v jinou
podobnou našim představám
a pro lásku druhých
se stáváme
pozvolným vrahem.
Přečteno 360x
Tipy 30
Poslední tipující: jedam, Juraj Hrom, zelená víla, a_tao, Zasr. romantik, Jiří I.Zahradník, Kars, toužím.jít.dál, Psavec, ilona, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)