František je aristokrat
Estét života
(Po)zná krásu
. . .
Portugalský Synek pochutnává si na
večeři o třech chodech
Slanina pod stolem ojídá mastné kosti
(dezert pro jeho psa)
Oba vypadají spokojeně
Baconova neohrabaná syrovost a
Listopadova kultivovaná poetika
(dva prsteny jedna ruka)