Večeře s lordem Byronem
Anotace: literární indispozice
Bělostný límec, odhalený
a pohled lehce zasmušený,
v odlesku kašmírových hvězd
nech se jím, děvče, nech se vést.
Hrá na tváři stín rozpustilý,
ochotný zmizet v každé chvíli
snad za oponou z hedvábí.
Koho ten úsměv přivábí?
Pak horký dech,
jenž poutá zemi v plamenech,
se objeví na prknech touhy.
Jen na okamžik - povzdech pouhý.
Je plný pohár Afroditin
a Bakchus přejedl se květin.
Hoví si v smutku tento pán,
vždyť nebyl nikdy milován.
Ustřihli límec.
Zhasili plamen!
PADLA OPONA!
V polibku lorda Byrona
...umírám...
A teď mi pověz, kudy kam.
Přečteno 442x
Tipy 21
Poslední tipující: Rejha, Juan Francesco de Faro, enigman, zenge, Jeníček., Zasr. romantik, Psavec, labuť, Egretta, CULIKATÁ, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)