Za samotou
Anotace: ....zas z trošku jiného soudku, pouhý experiment - básňo-píseň
Za samotou jsou vinice a úrodný kraj
co do dechu sílu Ti zas daj
jen nech pustit jejich sladkost do sebe
ať Tě loňský vítr tolik nezebe
otevři se proměnám
vdechni tuhle chvilku
a taky tahej lidskou pilku
Oslov oči, které máš rád
nech vlasy ve větru vát
sundej ze sebe křídla včel
vždyť lidská slova nadnáší
všechny Tvé smutky přenáší
jak voda co vzala do své náruče čas
aby pak přišla a uklonila se zas a zas
Sundej ze sebe křídla včel
nech vlasy ve větru vát
oslov oči, které máš rád
a taky tahej lásky pilku
pohlaď tuhle něžnou chvilku
svým dechem co uzrává
s životem si zahrává
jak kulička v jamce hlíny
uvězněn jsi svými splíny
Za samotou jsou vinice a úrodný kraj
co v sobě druhou sílu zas maj
možná přišla nová šance
tak za ruku ji vem
kohouti zas nad střechami kokrhaj
sundej ze sebe křídla včel
vždyť slovo to je létání
jen musíš ho někomu dát
Kam kráčíš, to se ptej
na svou cestu směle se dej
a když už budeš přece sám
pošli úsměv do světa
ať už jsi vědec či poeta
poznej hebkost těch dlaní
co chceš míti rád
však mír si vezmi sebou do peřin
než půjdeš k ní zase spát.
Přečteno 330x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, ilona, Jiří I.Zahradník, Psavec, labuť, Květka Š., Javavia, Mbonita, CULIKATÁ
Komentáře (1)
Komentujících (1)