Nákup
Anotace: Jeden slušný limerick s dodatkem.
Znám jám jednu Ostravačku,
koupila si novou pračku
musí jíti s dobou
též chce šetřit s vodou
místo valchy má teď pračku
Limerick je forma britského původu (nazývá se tak kraj v Irsku). Vznikl v 19. století, aby se na něm děti učily rýmovat, ve 20. století se ho však ujali dospělí a zásadně ho pozměnili. Obsah je v současné době obvykle lechtivý až nemravný, velmi často se v něm i choulostivé části těla a činnosti označují "na plnou hubu".
Požadavky:
- 5 veršů rýmovaných podle vzorce aabba.
- Verše b jsou kratší.
Limericky s oblibou vymýšleli námořníci během plavby a potom se trumfovali v krčmách. Takže tato dílka jistě neoplývala slušností a jemností.
Přečteno 299x
Tipy 27
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Rikitan, Holis, střelkyně1, Houda, jaroslava anna, PPetrushka, carodejka, TetaKazi, labuť, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)