Zastav, poutníku
Anotace: poutníku, vítej;-)
Slétl na Zem
-nezabil se-
složil křídla
-nikoliv letounu-
andělská křídla
milosrdenství
z něj opadlo
jako kapka potu
na jeho potetovaném
čele, které hlásá:
JESUS MARIA
v koutku levého oka
třpytí se bohatství,
v koutku pravého oka
šediví se chudoba
v levé ruce drží
rajské jablíčko
jako lebku svatého
mesiáše
v pravé ruce drží
jedovatého hada
obtočeného kolem
zápěstí
je hříchem
jeho zuby s jedovými
žlázami okusit
pannenské ovoce?
je hříchem zříci se
přátel a štěstí,
života a přání?
zbavit se dobrotivce
ve prospěch zisku....?
zaztavte se,
no, povězte přeci,
milí a dobrotiví
poutníci na cestách...
Komentáře (0)