List z A. B. O.
Anotace: (...naturalistickejšie poňatie...)
Príbeh napíšem malý,
som rodák z Ugandy,
desaťročného ma unášali,
nezmyjem už pocit hanby,
otcovi predo mnou,
odťali nohy, potom nôž v prsiach,
mamu znásilnili, sestru s ňou,
sa uvidíme vari v nebesiach,
som v lepšej pozícii,
som vojak, len nevybočiť z rady,
vraždiť, rezať, mučiť, nebyť v opozícii,
inak spoznám sexuálne obrady,
kanibalizmus, únosy, krvi teror,
otupený som teraz už úplne,
vysekali zo mňa mramor,
raz za čas skanie mi slza pri lune.
*/LRA/ ABO (Armáda Božieho odporu) - pseudo sektárska, povstalecká skupina - ktorá sa naoko pokúša hájiť Desatorom, ktoré hanebne zneužíva na svoje ciele, štát: Uganda, veľká časť členov-/zväčša unesené/ deti)
Copyright © Juraj Hrom
Doplnenie:
__________
"Armáda Božího odporu (anglicky Lord's Resistance Army, krátce: LRA) je povstalecká skupina v severní Ugandě o síle cca 500-3000 vojáků, která vznikla roku 1986 a pod vedením Josepha Kony z ugandského kmene Ačolů bojuje za zřízení /*fanaticky zvráteného/ křesťanského teokratického státu založeného na deseti přikázáních...
-Povstalci jsou obviňováni z páchání řady zvěrstev jako drancování vesnic, zabíjení, mučení, znásilňování a zotročování dětí a mládeže, které používají jako vojáky nebo sexuální otroky. Dětští vojáci jsou brutálními metodami cvičeni k zabíjení svých rodičů a sousedů, a k rozřezávání a pojídání jejich těl, a unášení dalších dětí."
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BE%C3%AD_arm%C3%A1da_odporu#cite_note-0
"OSN upozorňuje, že se od začátku společné vojenské akce proti LRA zhoršila humanitární situace v oblasti. Podle OSN asi 900 civilistů zemřelo, dalších 130 tisíc lidí uteklo ze svých domovů.
-Podle lidskoprávní organizace Human Rights Watch příslušníci LRA mezi 24. prosincem a 13. (2009) lednem zabili přinejmenším 620 civilistů a unesli 160 dětí."
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/afrika/clanek.phtml?id=628310
Přečteno 333x
Tipy 49
Poslední tipující: Bíša, Kara Lee Exl, Holis, susana načeva, Markéta Hl., zelená víla, střelkyně1, jedam, Jarka, Radek.oslov.Šafárik, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)