Je konec dovolené!
Anotace: I pro ty, co ji mají před sebou ...
Tak jsem si
kafe dala ...
Hned od řasy,
při cukrovém stýskání,
slza malá
tiše bloudí po skráni
Z moře kapky
jsem si zřejmě
domů zpátky
pašovala potutelně
v dutině lebeční
Přes celní dvě kontroly!
(A že byli výřeční!)
Upíjím kávu z marketu ...
Prudce srdce zabolí!
Jestli se nepletu,
píchl v něm kamínek vzpomínek
na Asuán!
Nad přehradní hrází
vypíná se chrám
Philae
Od neděle
kamínek v lomu schází,
pod nedokončeným obeliskem
královny Hatšepsut ...
A ty jdeš zase pískem
bez bot - zut,
lasturovou pláži
Ve vlnách můžeme si šnorchlovat,
když před očima na lov vyráží
z pod korálů podmořské skály
nebezpečný had
(Kdo moře znalý,
ví že je to muréna)
Opět vidím i scénu
jak z ruky zobají
rybky bez jména ...
A drink pijeme u bazénu,
když po kraji bezlesého pohoří
prostřel večer snění
Stmívá se tam dřív než tu
Na moři
se i modř stokrát změní ...
A čas se chýlí
k odletu
Lasturku vezu si zpět ...
Můj milý,
škoda žes nemohl dél posedět ...
Přečteno 320x
Tipy 19
Poslední tipující: Bíša, Pevya, slza29, ilona, stravla, 6thSun, Psavec, prostějanek, hašlerka, labuť, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)