DUŠE A TĚLO
Anotace: ze sbírky "Vlci v hlavě"
DUŠE A TĚLO
Na posledním kopci, u posledního stromu,
vědomí se otočilo, chtělo už jít domů,
tělo se však unavilo, do trávy si sedlo,
a vědomí nestačilo na to, by ho zvedlo...
O půl šesté po všech stráních přicházelo ráno,
zlatým klíčem s lemováním otevřelo bránu,
tělo se jen oklepalo jako skála v lomu,
vzalo duši-odhodilo, a poslalo ji domů...
Přispěchala malá víla a s neviností panen,
duši do záňadří zastrčila, jak do teplých kamen,
měkkou rukou pohladila hlavu právě chladnou,
do pláště se zahalila a odešla tou branou...
Přečteno 252x
Tipy 21
Poslední tipující: Kapka, Pevya, zenge, divoska_jaja, Zasr. romantik, Jeněcovevzduchukrásného, Květka Š., Psavec, bejbyyyy, labuť, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)