Na palouku pod oblohou
sedí starý žebrák
má pejsánka u svých nohou
nakazuje:"Nežrat!"
***
Pejsek dlábí malou myšku
žebrák ječí nechutí
vezme pejska po kožíšku
"S jakou jí máš příchutí?"
***
Příchuť myší
to je jídlo zvířecí
pejsek slyší
i na maso kuřecí
***
Dobře chutná pejskův dlabanec
olizuje jeho zbytky
žebrákovi, tomu voní lívanec
voňavý a hezky bytný