Velikonoce
Anotace: taková velikonoční a nic moc
Škaredá Středa,
lenochům pokoje nedá.
Hajdy ven z postele,
po zimě dlouhé
vymésti komíny třeba.
Zelený Čtvrtek,
své právo si brání.
I když je kosa
zelené lupení natrhat třeba,
ať v kožichu,či bosa.
Na Velký Pátek,
to každý zná,
že významný je svátek.
Tělem i duší
vytrvat v půstu,
myšlenky povznést,
k člověku blízkému
zachovat úctu.
Na Bílou Sobotu,
vysmejčit stavení,
pod vlastním prahem
zamést si,
to dobrý je zvyk
a příznivé znamení.
Na Velikonoční Neděli,
než čas nás zas od ní oddělí,
veselit se a radovat,
u vínka s dobrými přáteli.
Tak jaru vzdát hold,
i Vzkříšení,
pak dobře nám bude
na zemi.
Velikonoční Pondělí,
to holky a kluky rozdělí.
Holky,
ty štve to velice.
Copak je to za hloupý zvyk,
za výprask dávat kraslice.
Přečteno 570x
Tipy 14
Poslední tipující: jaroslava anna, labuť, Jarka, Psavec, Házté, hašlerka, Květka Š., Mbonita
Komentáře (7)
Komentujících (6)