Bohémka, cikánka
Anotace: Opět báseň inspirovaná písní z muzikálu, tentokrát Bohemienne z Notre Dame de Paris
Sbírka:
Ztrácím tě
Bohémka
nikdo neví odkud přicházím
Cikánka
jsem dítě věčně na cestách
Bohémka, cikánka
kdo může říct kde budu zítra
Má matka o Španělsku snila
Jako by to byla její země
Andalusie- to slovo v srdci měla
Teď se o něm zdá i mně
Sirotek jsem, dávno bez rupie
Ale když si moře představím
Daleko odtud se nacházím
V horách Andalusie
Jako malá jsem běhala bosa
Po lánech Provence
Teď mě v nohách studí dlažba
Když v Paříži tančím jen pro vás
Andaluská řeka
Teče mou krví
Proudí v mých tepnách
Andaluské nebe
Snad budu první
Kdo uvidí ho jinde než ve snách
Bohémka
nikdo neví odkud přicházím
Cikánka
jsem dítě věčně na cestách
Bohémka, cikánka
kdo ví koho budu milovat zítra
Přečteno 421x
Tipy 2
Poslední tipující: ilona, CULIKATÁ
Komentáře (0)