Obraz
Za temnými bránami
čo nohou prekročené.
Kruhom rodiny
zničenej.
Škvrnami od činov,
slovami zahanbenej
kolísky osudu.
Kladivom zasiate
stĺpy nenávisti,
ako posledné
výkriky nádeje.
Na kameni
rozpoltené ruky žiarlivosti,
v obraze človeka
vyjadrené.
Štíty nočných vrchov
mesiac ochladzuje,
maliarom inšpirujúce .
Stopy zanechané
a nástrojom prekryté,
temné brány zarastajúce
alejou stromov .
Komentáře (0)