Anotace: ...Šangri-La? ...možná ... do sbírky "Na tři kroky"...
Dokud je jisté, že po zimě přijde jaro, nejsme jako lidi ještě zdaleka v prdeli. Je dobrý si uvědomovat, že to časem nemusí být až taková samozřejmost.
15.04.2010 09:35:00 | 6thSun
krásné a myšlenkové dílo..přečtu znova ST.
14.04.2010 22:02:00 | xoxoxo
Prožil jsem již příliš mnoho jar,
přesto vždy rád svlékám kožich
abys se pohodlněji sehnul
k prvním sněženkám...
***
Jiří senior
14.04.2010 20:56:00 | j.c.
Na tři kroky od pergoly probouzí se vůně jara
na tři kroky od pergoly život i příroda vstává.
Myslil jsem si, že už mé srdce otupělo
dlouhým nebarevným obdobím
kdy jen jiskřivě bílou střídá mrtvolně šedá
a smutek proniká odevšad.
Myslil jsem si, že už jsem tomu navykl
ale teď zrovna teď přišel čas
vyplnit prázdnotu duše bolestivou, primitivní
a zároveň výjimečně snovou melodií zrození
něčeho co ke mně promlouvá z velké hloubky země.
Hlasy, které mě omlazují a očisťují.
***
14.04.2010 20:39:00 | ROMAN LOHNERT
..na tři kroky..
..zakukleně usíná..
..mnohokrát..procitá do jarní noci..
..hvězdy karty míchají..
..do banku životy vsázejí..
..kdo olíbá jejich prach..
..prý nemusí..mít o osud strach..
..lože mu v bájném ráji..připraví..
14.04.2010 20:32:00 | isisleo