Roztančím němé sochy
kamenné dívky budu vést
krokem tanečníka
uchopím jednu za pas
kamenný a hladký
až se mi ruka sesmekne
a rozbije se
na drolící kámen
mohutné sochy
tvrdých chlapíků
vážících několik tun
s přísnými výrazy
kamenolomů
mne ukamenují
budu jedním ze sousoší
tvrdé rány kamenopěstí
padám k zemi
a rázem ztvrdnu
žádná kouzla
žádné čáry
jenom tvrdé jednání
tady nářek nepomůže
žádné slzy
jenom malé kaménky
tak jako mé nynější tělo
budu jeden z vás
ten nejdokonalejší
ten nejvěrnější
vzor kopírující
živou bytost
tvrdě jsem to dopadl