Růže z Jericha
Anotace: Růže z Jericha vypadá jako suchý chomáček, ale pár kapek vody ji dokáže probudit ze zdánlivého spánku
Jericho - nejstarší město světa
Pár cihel, jen poušť tu vzkvétá
vše podstatné je v hlubinách
Teď překračuji pomyslný práh
popustím uzdu fantazii:
Ti dávní tady stále žijí
Na tomto místě, zrovna tady
snad byla branka do zahrady
besídka porostlá růžemi…
To jen prach víří nad zemí
Nad sebou, v sobě – města věků
Co Bůh chtěl tenkrát po člověku?
Nad sebou, v sobě propast krásy
dávnými jsme obklopeni časy
Bez vody živé suchá, nedýchá
Zvláštní je růže z Jericha
Přečteno 320x
Tipy 19
Poslední tipující: Kars, Jana M., Manon.H, ilona, René Vulkán, Skalsky Pavel, modrá..., Mbonita, Petbab, WAYWARD, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)