Nenalíbalas
*
když moře podá vlnku
naslouchá hluboko v sobě
bublinkám myšlenek
třeba
že země zbetonovatěla
a zasfaltovatěla
a že
hlučící životno
je jako rozprsklá kaňka
kde se dočkáte
tak leda pomuchlaných
roztrhaných slov
a tak sedíte na okraji papíru
místo udice
sveřepě svíráte tužku
a jdete chytat písmenka
bez návnady
se na tuhu pověsí
pár buclatých kapříků
nějaký ten úhoř
a kdoví
co ještě za mořské potvory
se zuby
jako šavle nájezdníků
co vám roznitkují
už tak zalátaného ducha
roním slzy za etiku
za přátelství
a za strachy
kterých není možné se zbavit
a za moře
které vtéká do žil
a šeptá
„nenalíbalas mne ještě dost“
*
Přečteno 256x
Tipy 26
Poslední tipující: Šerpík 1, Psavec, enigman, 6thSun, j.c., labuť, Mbonita, CULIKATÁ, s.e.n, WhiteSkull, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)