Býčí hlava

Býčí hlava

Anotace: O vítězech, o vavřínech, o nových zítřcích o sýru, který není sýr....

Tak pojď, pojď,
torré, torré,
oproti krvi,
moře není slané!

Rozběhl se mladý
býček v cordobě
se střevíci na hrobě...

A mlady hoch
zasadil mu další šíp
další hřeb a další hloch
v uniformě se zlatými
knoflíky a prýmky
další kord do přímky!

Mladý býk funí
a brečí a zpívá sonátu,
žene se rychlostí
lokomotivy
stezku
však tanečník Slunečního
plesu uhýbá
v blesku
a další kop síli
mezku

Palec k zemi
císař říká:
"špatně je mi!"
zabít, zabít,
zabít,
já chci se dneska
opít!

HOld! vavříny a purpur
darujte sochu vítězi,
a jeho kord
vydražte penězi.

Uťatá hlava býka
a zkrvavená dýk,
a v misce si mladík
ruce smívá
smívá vinu? či moře?
či žal?
tam pozor dej na minu,
tam provazem je šál...

V míse ze zlata
broušenou slzami
a vyhloubenou nářkem
je voda bohatá!

Toreador tančí
a vábí další a další
svou purpurovou látkou
march smrti stezkou krátkou
a svým fleretem krátkým
vábí klarinetem sladkým
a prší vavříny
tam prší tuříny
tam ody vítězům
a okovy řetězům
kde jazyky jsou hady
a niko nemá nikdy vady!

a v dálce....
cupitá pierot
ukrojit si z měsíčního sýra
však měsíc!
není sýr a sýr není
měsíc a nic není nic
víc shluk sinic
či vypálených vinic...
Pierot brečí
a sním býčí hlava
v dáli se ukrývá
za vavříny pana
a v paláci císař zvrací
a lid sužuje prací...

Toreador brečí
a zpitě ječí
volá panu
ale ta je v pánu
K čemu vítězství,
co vyrostlo z krve?

Věnec, který se změnil
v krvelačné zmije
i bolestí svatý císař vyje...

K ČEMU PÝCHA
Z KRVE, KTERÁ
JEN BOLEST DMÝCHÁ!!!

Torre, jsi vítěz!
zítra padne jiné zvíře
zítra jiná pana bude znetvořena
Pierot si najde jiné jídlo
a císař pozvrací jiné sídlo
Však dnes!
pocty své si nes
Dnes jsi ještě Pánem
však zítra?
kdo zítra bude králem?

Pierote!
prosím o nové zítřky
o nové lepší zítřky
bez krve a bez zvratků
bez slz a bez zmatků

Torre, ach ubohý Torre
meč ti dali, než ses
narodil místo hračky,
neviděl jsi nikdy mráčky
I býk ti odpustí
I vavřín, jenž růst mohl
I císař, který s palcem pohl...

NA DALŠÍ NOVÉ ZÍTRA
NA NOVÉ A LEPŠÍ JITRA
NA NOVÁ ZAKOKRHÁNÍ
NA DALŠÍ ZKLAMÁNÍ...
Autor L. Šebestián Borský, 22.04.2010
Přečteno 416x
Tipy 13
Poslední tipující: Kara Lee Exl, René Vulkán, ilona, labuť, Psavec, Antonín Peřina, Miroslav Možný, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

...na první přečtení je to trochu zmatené ale při dalším a dalším čtení přicházím tomu na chuť ...já věděl proč číst víceX ...

22.04.2010 20:31:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel