Hranice
Anotace: Blíží se den čarodějnic ... jedna taková ....a vzhledem k hodnocení asi nezajímavá ...jenže ona tu je ..
Zazněli zvony do polí,
kde vítr tiše ševelí.
A žene dým na nešťastlivce,
ven směrem k městu od hranice.
Na kopci v slunci západu,
tam v polích u tří kamenů,
zapláli ohně do noci,
těm ženám nelze pomoci.
Ve tmě a v černém oděný
stojí pán všemi vážený
kyne svou bílou rukavicí
lysinu skrývá pod čepicí
Přijel sem z jara
po dlouhé zimě
pro měšťany to byla čest.
Chudina proto netušila
že od pánů to byla lest.
Pokud se křivě podíváš
svou ženu špatně uhlídáš
své dítě dej mu do moci
on nám prý přišel pomoci
Nedala slípka vajíčko
kozička přišla o mlíčko
koníček stratil podkovu
sousedce dej to za vinu
Tančíš-li v dešti pod vinící
pak zítra skončíš na hranici
Tam v polích u tří kamenů......
Přečteno 407x
Tipy 5
Poslední tipující: carodejka, CULIKATÁ, ilona, synanceia
Komentáře (4)
Komentujících (4)