Poprava
Anotace: Nemůže být vždy veselo...
Prší a kapky deště
padají na mou hlavu,
mohu tě políbit ještě?
Odcházím na popravu.
Rozlícený dav burácí,
ty z okna koukáš ven
a vyšňoření vojáci
bijí mi na buben.
Mé uši slyší údery
a z očí tečou slzy.
Kráčím smrti v ústery,
vím, že zemřu brzy.
Stojím u oprýskané zdi.
Bez studu, bez strachu.
Mé tělo, prosto cti
dopadá do prachu.
Ty zatáhl jsi záclonu
a stiskl spoušť své zbraně,
chtěli jsme žíti pospolu.
Doufali, ale marně.
Přečteno 303x
Tipy 21
Poslední tipující: Gabrielle, James Libustka, CRASH, Neldor, ludmil, aniger, ilona, JohnyD., René Vulkán, CULIKATÁ, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)