zippí...
Anotace: dá se smíchat vášeň s melancholií?...
v neurčitém bodě
na asfaltu
zapomenuté silnice
v polích
seděl
v polstrovaném křesle
mezi bílými pruhy
u zpola vyzděného domu
slunce se opíralo
o patníky obzoru
léto vonělo dobromyslí
a v obrazu sítnice
se mu odrážel svět
z poslechu vlnění obilí...
připlula znenadání
odložila podpadky
protože
na vodních lyžích
jezdí ráda bosá
jako krása
co se dotýká špíny
rozpouští splíny
vodounosná
krouží zasněná
a šeptá mi říkadla
do srdeční dutiny
k vyplnění...
zatím je klid
ještě stojím na souši
přede dveřmi
na míle vzdálenými
ale už cítím
z tvého chvění
závan dalekých zemí…
dívka v hávu
tančící na zdích
paláce Knossu
pro radost
z nových zážitků
co mává za zdymadlem
zdrhovadlem vášní…
prostři oči do mlhy
prohlédni skrze ni
prošly již prohlé dny
a podlehni pokušení...
cítíš v rose pnutí?...
to jsem já
plna perlivých chutí
k rozepnutí...
Přečteno 372x
Tipy 55
Poslední tipující: pejrak, Jana M., Holis, floreciente, Quigleika, zelená víla, LeeF, Churry, Actafool, hašlerka, ...
Komentáře (10)
Komentujících (10)