Nějak neumím tebou nebolet
Venku prší
rozporuplností tvých slov
jsem blázen asi
ty za skly cítíš slunce
já otázkou
na smutek jeho duše
uřezávám si vlasy
vzájemností
a zvracím místo
odpovědí na marnost
v tvých očích nepodstatná
vina bez provinění
přesto špatná
sebestředně nerozumíš
neříkám si o pomoc
snad o objetí kdysi
ty netušeně bušíš
bubínkem nehraného nezájmu
pod kůru ještě dětské naivity
že i přes čas mýlím se
jsem pro tebe jen zklamanost
a vlastní neúspěchy
duše mě bolí i jeho strachy
netušíš
co je to neslušnost z mužské ruky
a dobrota úmyslu vyděračských nót
jsem slabá dost
pod maskou síly vzdoru
tebou však učím se nevěřit
záchranným kruhům
nechtěné povinosti
chtěla bych míň než nabízíš mi
však hlouběji cítit blízkost
i bez představ sobeckosti
.
.
.
Je smutný snad
já hořkostí pak
stávám se
když řezné rány osudu
nedotyky empatie
rozšiřuješ
nad únosnost
pochopení
Přečteno 355x
Tipy 43
Poslední tipující: Churry, Bíša, ilona, P.Z., Dota Slunská, Jana M., Jiří I.Zahradník, Zasr. romantik, Špáďa, nejsembásník, ...
Komentáře (11)
Komentujících (10)