Nevítána, bez pozvání

Nevítána, bez pozvání

Anotace: zamknem

Od sousedů znenadání
přišlas´ jednou mezi nás.
Nevítána, bez pozvání
a s tebou ten krutý čas,
kdy se lidé v krvi potí,
spoustě jiných život krach,
úsměv nikde nevyfotí,
všude vidět je jen strach.
Kdo tě poslal? Kdo tě stvořil?
Kdo nám přines tenhle boj?
Kdo bídou div neumořil
lidi, co neměli zbroj?
Co světem se plahočili,
utíkali před tebou,
žel některým došly síly,
padli pod tvou nadvládou.
Životy jsi převrátila,
poznamenala jsi svět,
tolik škody natropila
a nejde to vrátit zpět.
Světe div se, válka končí,
nová éra začíná,
návrat domů, slzy v očích…
Do dneška se vzpomíná.
Nezažila jsem ty časy,
ale z mnohých knih je znám.
Tolik zničila jsi krásy,
tolik vzala rodinám.
Nevítána, bez pozvání,
kdopak by o válku stál?
Chvíle ticha, zaklepání…
Zamknem, půjde o dům dál.
Autor Duhová, 28.04.2010
Přečteno 299x
Tipy 11
Poslední tipující: martinaV, Aiedail, Ailise Bedmin, kikiis, CULIKATÁ, hašlerka, Zasr. romantik, carodejka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera, vystihující přesně to proč jsou války tak nepěkné...

11.05.2010 21:31:00 | Ailise Bedmin

Kohopak máte na češtinu? Je to fakt dobré, líbí se mi hlavně ten konec

02.05.2010 19:32:00 | kikiis

výborně..ST!

28.04.2010 22:02:00 | hašlerka

Mně se to taky líbí, a nejsem češtinářka (naštěstí).
ST :o))

28.04.2010 21:56:00 | Zasr. romantik

Príííma.))

28.04.2010 21:48:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí