Štěstí v našem životě
Anotace: Co je štěstí a k čemu je nám vůbec dobré, každý jsme jiný, tak proto se na mne za mou báseň nezlobte..
Kdysi jsem považovala štěstí
za životní náplň,
něco jako parfém,
který se kolem nás stále vznáší,
řekni mi ale,
co nám to přináší?
Štěstí v životě představuje jistotu
a pro člověka bezpečí,
vžyť to je nejdůležitější a nejhezčí.
Dnes vím,
že život není krátký film
a štěstí že sestává z drobných radostí,
někdy smutku a také starostí.
Jsou to věci,
které se opakují,
jako že po zimě přichází jaro
a po dešti slunce,
že bílá a černá jsou barvy dobré
a tlustý člověk je milý,
jako ten drobný
a nebo s tělem podobný stomu trnce.
Žiju na vesnici
a vím docela jistě,
že po každé vichřici a bouřce
se jednou vyjasní,
tak netrap se hloupými věcmi
a jen tak neblázni.
Vždyť já jsem šťastná,
když slyším
jaký rámus dělají mé děti
a jak zvoní jejich smích,
miluji barvy podzimu se zlatými listy,
Vánoce, knížky
a že mít stále sny jako před deseti lety
není vůbec hřích...
Přečteno 351x
Tipy 23
Poslední tipující: kreckomil, Juraj Hrom, střelkyně1, Maranatha, NikitaNikaT., Dota Slunská, Labanda, Elza511, hašlerka, ilona, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)