KE8059007
Anotace: co skrývá číslo? počet rohlíků. milenců. poctivců??.... všechno... všechno je správně. však i něco úplně jiného může znamenat. OZNAČENÍ ČLOVĚKA. přiřazení čísla. DO ŘADY! ČELEM VZAD!..... jaký příběh se skrývá pod tímto číslem? ...nepříliš veselý....
sedm dní
zbývá do svítání
než černá můra
o smrt mne připraví
sedm dní a sedm neděl
zaleze mi do dlaní
prachem cest mi sváže duši
polibkem mne unaví
***
bledý voják kráčí houštím
-pláče, dítě nedospělé-
hnán kopím majestátů
až do jámy lvové
ohlíží se zmaten v cestu
kde stával kdysi před chvílí
na zádech má druha vestu
-neb patří k těm co přežili-
v ústrety boje
rudou krví zemi kropí
vprostřed vřavy stojí sám
než zborcen čelo potem ztopí
než zavře ten svůj krám
co životem kdys zval
***
šestým dnem už znaven padá
mladou tvář má strhanou
co o něm říci nám se sluší
...
-ON PATŘIL K TĚM CO PŘEŽILI-
SBOHEM VOJÁKU
ni sedmého dne jsi se nedožil
..
Přečteno 326x
Tipy 4
Poslední tipující: carodejka, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (0)