plavení...
na břehu řeky
usazen v oblinách kamení
v jejím pohybu věky
pohlížím na knihu ke čtení...
vzal jsem ji do dlaní
a pomalu listuji...
odkud prý pramení
že někdy pospíchá
vrtí se a míchá
jindy zas líná
zpomaluje usíná
někde hluboká
v zákoutích tůní
onde mělká
k brouzdání
a pak se do většího celku vlévá...
něco mi to připomíná...
když jsem byl malý
pouštěl jsem po vodě slámku
ze stonku trávy
a když protnula
pomyslný cíl
odplula mi
do nedohledna...
a najednou
nahmátl jsem
pod sebou
zase kousek slámky
upustil ji do proudu
a vyšel....
za ní...
Přečteno 383x
Tipy 60
Poslední tipující: Actafool, floreciente, Holis, Jana M., páááááááá, Jiná, Jiří I.Zahradník, isisleo, zelená víla, sophia92, ...
Komentáře (17)
Komentujících (17)