Profesionál
Co ve hvězdách je psáno, to se cení,
i tato chvíle je mým osudem.
Půl litru piva přede mnou když pění,
tak chápu dobře to, že nebudem.
Pak zpět se začnou točit kola času,
když zlatý mok se ztrácí v hrdle mém.
S ním stoupá záře nebeského jasu
ve světě pro mne jinak ztraceném.
A tak jde první, druhé i to třetí,
a muži kolem stolu hovoří,
a ze čtyř žen dvě mladé na mě letí,
a já se cítím jako na moři.
Po pátém pivu vstávám, vše se točí,
a jedno je mi, zda je noc či den,
vždyť za hodinu v život zítřek skočí,
snad budu já už ve sny ponořen.
Jak krásné, avšak zrádné je to bytí,
a co je vlastně věčná blaženost?
Když po ránu se člověk divně cítí,
pět piv je asi přece víc než dost.
Přečteno 427x
Tipy 16
Poslední tipující: Dušekteráztroskotává, carodejka, labuť, Psavec, Mbonita, hašlerka, Romana Šamanka Ladyloba, aeshna, ziriant, malá slečna, ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)