Už nesnívaj
Anotace: Žádný žal nejde nožem odstranit a šídlo nerozváže spleť, která je ve mně, a slzy nikdy nenavlékla žádná nit a teplem netaje sníh skrání, jen sníh země. (Po Ťü-i; Z poháru dlouhého žití)
Sbírka:
Duša raja (The Soul of Eden)
*
Prijmi môj dar
Retiazku zo sĺz zošitú
Z bolesti a samoty
A spomínaj
Keď hviezdy v očiach
V noci sa všetky
Pozhasínajú
Už nesnívaj
..
Prijmi môj dar
Srdce v dlani nožom vyryté
Srdce zronené a nemé
A spomínaj
Keď kvety v dlaniach
Na jeseň všetky
Zožltnú
Už nesnívaj
..
Sladkosťou nádeje
Dušu si znovu nepozliepaš
Dušu sklamaním zničenú
Trpkosťou v prísľuboch
Nesplniteľných
Niekde v tom prázdne je
Aj tvoje šťastie (stratené)
V dňoch plných tvojho zúfania
Ťaživých, pustých dňoch
Nenávidených
..
Tak prijmi môj dar
Pavučinu nesmelo utkanú
Z tvojich myšlienok
A skús si na všetko zaspomínať
Keď precitneš v pochopenie
A tvoje nevinné túžby
Preberú sa opäť k životu
Možno už nebudeš tak naivne snívať
*
Přečteno 406x
Tipy 37
Poslední tipující: Gabrielle, susana načeva, jedam, Kapka, Actafool, el viento, Bíša, ilona, Markéta G., Špáďa, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)