Zavřené dveře
Anotace: Za tuhle báseň je vlastně zodpovědná spolužačka, která jen tak mezi řečí použila slovní spojení ´dveře ve slunečním svitu´. Neúmyslně mě tak donutila napsat tohle....
Lidé odchází
do náruče noci,
cosi přichází -
nečekaný pocit.
Zvláštní to shledání
v smečce dravé zvěře -
oba při svítání
zavíráme dveře.
Skryti před tou zvěří
v její vlastní smečce,
jež do našich dveří,
doufám, vstoupit nechce,
světlo rozdáváme,
kryjeme se štítem.
Dveře zavíráme
před slunečním svitem.
My vzplanout toužíme,
jen hořet a plát!
Ohně se bojíme,
přesto chceme hřát.
Přestože oba jsme
zcela plni citu,
dveře zavíráme
slunečnímu svitu.
Podivné setkání
dvou zvláštních duší.
Snad toto shledání
dveře naruší....
Přečteno 260x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, Alien.v.v.s., JohnyD., Květka Š., Nussichoco, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)