* Kosmická
Chodil tiše,
našlapoval,
tiše kráčel,
po měsíční obloze...
rozhazoval iluze...
Co našlápl,
to břinknutí lyry,
co došlápl,
v dálce slyšel výry.
Co hvězda,
to kamínek v potoce,
za každé šlápnutí,
za každý zvířený prach,
uklonil se hluboce.
Polární záře
mu byla cestičkou,
jež dálku smyla,
a kometa kytičkou,
která v opak o dálkách snila...
Usmál se...,
když pstruh
mu skočil do kapsičky,
on jej vylovil a zpět do vodičky...
Přečteno 301x
Tipy 9
Poslední tipující: CRASH, Markéta Hl., Psavec, labuť, Skalsky Pavel, CULIKATÁ, Jožin z Moravy
Komentáře (0)