Zimní slunečnice
Anotace: o slunečnici, která byla vypěstovaná, aby rostla v zimě
na rozkaz mořských koníků a mlýnských kol,
na přání letušek a stewardů
v zimě jak mrtvou milenku,
slunečnici líbá sníh.
jak líčidlo se rozsypou,
po kraji uschlá křídla včelí,
uneste někdo jaro
a rozpáleným plechem mučte ho!
Za vás co jste mne zalévali
Bůh miluje mne,
ne však motýli
Jak dno bezedné propasti,
se sluncem umírám
a v noci žiji,
ač dýchám,
mrtvá jsem
Komentáře (1)
Komentujících (1)