Básně máji
Anotace: -sepsáno v předvečer prvomájový-
V předvečer májový
Chytám múzy nit,
Snažím se vyzkoumat,
Kde by se můj um chyt…
V čem tkví umělcovo nadšení,
Kde řeka poezie pramení,
Co nám chtěl ten pan Mácha říct,
A proč otáčím v knize života list,
Pokaždé když chci prožít nové
A zkouším přiblížit se řeči snové,
Kde slova plynou z úst tak samozřejmě,
Jež dojmy popisují tak věrně,
Jako by jimi samými byly...
Ztotožnit slova s náladou je umění,
Popustit uzdu fantazie -
Však děje si nevymýšlet
A pokusit se hledat dobré v realitě,
Neb aby jenom iluze byly zdrojem štěstí,
To mi připadá být velmi kruté...
Štěstí je nutno hledat,
Je ho pro všechny dost,
Jen každý pro starosti
Nevidí ho snad
A zahání do marnosti tenad
Každé štěstí, jež se skrývá
V maličkosti
Přečteno 546x
Tipy 8
Poslední tipující: carodejka, Boudicca, aniger, CULIKATÁ, Květka Š., klinika
Komentáře (2)
Komentujících (2)