Dívka, kterou chtěla voda
I.
Déšť roní slzičky,
z vysoka do vodičky,
topí v něm lidičky,
dušičky pro vodníčky.
***
II.
I ukápla slzička její,
pořád ji vodníčci chtějí,
dívčinu smrt si přejí,
ruce k ní natahují.
***
III.
I šla prát k vodě prádlo,
vzala si loďku a pádlo,
uprostřed potoka prala,
zpívala až si ji voda vzala.
***
IV.
Vodníčci ozdobili mrtvé tělo,
které pod vodu nechtělo,
mořskými řasami a kamínky,
pro utichlé dívčíny vzpomínky.
***
V.
Památce této dívky,
utonulé vodníky
***
**
*
....a odpočívá tělo její
v hlubinách zlých vodnických
a rány se zacelují....
...v časech bídnických...
Přečteno 348x
Tipy 19
Poslední tipující: WAYWARD, Sima, labuť, Psavec, Mbonita, Kett, tvoje líčko. ale můj ďolíček, L. Šebestián Borský, Jiná, Romana Šamanka Ladyloba, ...
Komentáře (6)
Komentujících (6)