* Tajemství druhé kapsy
V druhé kapsičce,
která byla tam,
kde bouchalo srdce,
do které neskákal
pstruh ke svým hrám,
tu používal zřídkakdy trpce.
Míval v ní semínka
a semena různých květin
hlavně růže,
ale i tulipány ze dvou pětin.
5íkal jim nové
živůtky
a měl je za své děti
oslovoval je Lásko či Miláčku
říkal jim krásné věty.
On hrával jim
na flétnu
však smutný byl
když mu netleskala
čekal i několik chvil
stále a pořád
v létě, v zimě
v lednu
Ono totiž
květina
je zvláštní tvor
je s ní potíž
nemluví, netleská
ale zase může chytnout mor
Květina nemá
ruce
ne, že by neměla
srdce
ale netleská
Smůla...
ach ta smůla
Paní neštestí
se nikdy nezula...
a stále chodí
a ne po horách...
Někdy malá pochvala
zahřeje víc
než šálek teplého kakaa
Někdy krásné slovo
potěší víc
než polibek na líc...
ale kdo ví,
jestli by tleskala???
Přečteno 289x
Tipy 11
Poslední tipující: Psavec, Javavia, carodejka, labuť, CULIKATÁ, Tomáš Přidal
Komentáře (3)
Komentujících (3)