Egyptská
***
I.
stavěli jsme pyramidy
vysoké trojúhelníkovité
kolosy přísných faraonů
***
II.
balzamovali jsme tělo
krále Thumose II.
vytahovali jeho orgány
a vkládali je do kanop
a kladli pasti
proti vykradačům
faraónova věčného odpočinku
házeli kobry z pytlů
do prohlubní
nastražovali padající
kopí pomocí jednoduchých
mechanismů a výpočtů dopadu
***
III.
skončili jsme po západu slunce
a chystali se k domovům
pryč z dosahu pyramidových polí
hvězdy nám svítily na cestu
***
IV.
než dalšího dne
vyšlo slunce
žíznivý Nil naříkal
píseň o vysychání
a stařešinové kmenů
se modlili za vláhu
***
V.
a já psal
tato slova
na papyrus
v okamžiku, kdy
se protrhla nebesa
a zkropila Egypt záplavami
***
VI.
ó velký Ré
bože se sokolí hlavou
Přečteno 291x
Tipy 20
Poslední tipující: Žqáry, harmony, Květka Š., Zorenka Ježková, Jiná, Kett, Psavec, hašlerka, Romana Šamanka Ladyloba, L. Šebestián Borský, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)