Nela
Nechte ji odejít
z domova domů
proti proudu bolu
z automatických nocí
kde kouřívalo se za trafačkou
a z čínských hraček
za trhoveckou zdí
dokola zněly
baterie v tónině cis.
Papíry opilé básněmi
Mácha by se divil
jak uměla jsi i na Apríla rýmovat
když ředitel Řepa
lámal tě celou zimu šestnáctiletým vínem
odmítla jsi jeho šedesát a zplzlé šprýmy
i kabinetní postel
vypsala jsi se vším proti všemu.
To ráno kdy hořel dům
ještě jsi spala
však kluci už tu nebyli
jen sirény a dým.
Tvůj bloček s verši už není
onoho dne v listopadu obrátil se list
nechte ji potkat nový domov
když minulost plane coby vích
nechte být krásnou holku
bez viny za život
jež nikdo nečetl
a mezi řádky nechte jí kus slunce.
Přečteno 438x
Tipy 48
Poslední tipující: Gabrielle, jitka.svobodova, páááááááá, divoska_jaja, Házté, isisleo, Rolnička, ilona, carodejka, Agniezka, ...
Komentáře (12)
Komentujících (11)