* Jako generál Žukov
A on si je přišíval
nitkou…
někdy sluneční paprsek
jindy pavučina
někdy struna houslí
jindy alkoholův náprstek
někdy nit Lucčina
Pierot šije, přišívá, ne! kouzlí
Přišívá na svůj bílý,
pršiplášť – však neprší
s ohromnou deutsch pílí.
V řadách knoflíků
v řadách gombíků,
nejsou to však vyznamenání a řády,
vykoupená hroby v řadách brzlíků
Ne za válku,
či zahálku,
ale za milost
pomoc
a vykoupení,
tam někde vzadu
absurdně
za pilnost….
absurdně
proč?
podle jaké strany?
Komentáře (0)