Anotace: Někdy je lepší ponechat si přátelství, než-li posouvat vztah k propasti bezedné.
otazkou ale furt zustava jestli to pratelstvi bude pote stat za to.. jestli neni lepsi se nevidat vubec.. je to asi moc slozite, zvlast kdyz to clovek proziva, a nemuzu to okomentovat nejak moc s nadhledem.. :) kazdopadne pekne receno, nezbyva stejne nic nez souhlasit:)
11.06.2010 22:45:00 | Terry
Terry:
Když nejde zůstat pouhými přáteli, pak si člověk asi tu otázku s "proč" položí. Má teorie jest taková:
Třeba si člověk řekne ano, je to fajn, budeme alespoň přáteli a snad to i vnitřně příjme. Však každým dalším setkáním si začne uvědomovat jak se v jeho nitru cosi vaří a škvaří s obrovskou bolestí. Protest srdce? Ano. Myšlenky a city jsou každé zvlášť řízeny jinými energetickými centry, jež budou všem naprosto známy na fyzikální úrovni (mozek, srdce). Kde mozek jest centrem pro energie psychického já označovaného za ducha a srdce je centrem pro energie citového já označovaného za duši. A když se tyto dvě energetické centra rozptylují svými energiemi, že jedno říká ano a druhé ne, pak to vede k některým poruchám duševním neb duchovním. Vzhledem k našemu problému... Když prostě nejde s dotyčným člověkem zůstat přítel ohledně pocitu silné lásky, je to proto, že to nechceme a nepřijímáme i když můžeme sami sobě tvrdit zarputile opak. Lepší pak je nějakou dobu tomuto kontaktu se vyhýbat a nechat to ustát. Je to jako po střelné ráně, jenž nás rovnou neusmrtí se léčit. Takový zásah, kdy počítáme s tím, že naše láska bude opětována a není je vážné poranění duše a potřebuje čas na zhojení. Takže? Nakonec vskutku půjde zůstat pouhými přáteli, avšak nemělo by se to nějak uspěchávat. Co ty na to?
09.06.2010 08:35:00 | RešHeNúnHe
Moc krásná..!! možná je to i pravda, ale řekni mi proč? .. sama se to teď snažím pochopit, že ,,jen,, přátelé.. a nějak to nejde ..
08.06.2010 21:51:00 | Terry
kamarádství je někdy i víc..láska to vše může zničit..ale kdo ví že?..moc pěkně napsaný ST
25.05.2010 11:01:00 | xoxoxo
Jistě to i může zabolet, ale pořád lepší bolístka z nevzniklého vztahu než ta, která by s největší pravděpodobností přišla vztahem ukončeným. Já bych řekl, že když už člověk v sobě nějak cítí, že to není ono, tak ať se do toho ani nehrne. Oba si pak ušetří dost bolesti. Ale každý to vnímáme jinak...
25.05.2010 09:47:00 | RešHeNúnHe