Proč?
PROČ?
Proč někdo trpíme a jiní život milujeme?
Proč chyby děláme a pak jich litujeme?
Proč je tak snadné spadnout ke dnu?
Proč není sníh v červenci a je v lednu?
Proč si všímáme různých znamení?
Podléháme klamu, sebezničujícímu mámení.
Proč lidé ubližují a zabíjejí pro radost?
Což za to necítí k sobě samým ani zlost?
Kam se podělo jejich svědomí?
Nemohlo odejít co nikdy nebylo,
kéž by se stal zázrak a vše se změnilo.
Jenže toto se nemůže stát,
to se dříve i hebký samet promění v drát.
Lidé si dále budou vrážet do zad nože,
radovat se z pocitu, že způsobují zármutek a hoře.
Za čin druhého jiný trpí,
ať už je živý nebo mrtvý.
Přečteno 263x
Tipy 13
Poslední tipující: Wor, Fenceless, Zorenka Ježková, Psavec, CULIKATÁ, Mbonita, Elisha, Agniezka, Kars
Komentáře (2)
Komentujících (2)